ГоловнаСвіт

Глав Мінфіну укотре закликав FATF внести Росію до "чорного списку"

Нині у Парижі розпочалося пленарне засідання Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей.

Глав Мінфіну укотре закликав FATF внести Росію до "чорного списку"
міністр фінансів України Сергій Марченко
Фото: Олександр Задніпряний/Mind

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що FATF має внести Росію до "чорного списку".

Про це йдеться в дописі міністра у фейсбуці.

За словами Марченка, 23 жовтня у Парижі розпочалося пленарне засідання Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF).

"Росія продовжує систематично порушувати стандарти Групи, зокрема: співпрацює та торгує зброєю з країнами, що внесені до чорного списку FATF - Іраном та Північною Кореєю, а також визнала фінансування терористичної організації ПВК “Вагнер”, - наголосив глава Мінфіну.

Він зазначив, що РФ "висміює принципи FATF і використовує закулісну підступну тактику, щоб спробувати запобігти подальшим обмежувальним заходам", тому "ця відверта політизація нейтрального, заснованого на правилах процесу не може залишитися непоміченою".

"Росія має бути внесена до чорного списку FATF, а відповідна заява з детальним описом ризиків має бути опублікована, щоб попередити міжнародну фінансову спільноту", - наголосив Марченко.

Нагадаємо, під час пленарного засідання в Парижі 19-23 червня Міністерство фінансів України та Державна служба фінансового моніторингу закликали FATF внести Російську Федерацію до "чорного списку" як юрисдикцію з високим рівнем ризику. 

FATF цього не зробила. З цього приводу Мінфін заявив, що не погоджується з таким рішенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram