ГоловнаСвіт

Боррель підтвердив, що представники ЄС не змогли домовитися щодо чергового траншу військової допомоги для України

Угорщина заблокувала процес.

Боррель підтвердив, що представники ЄС не змогли домовитися щодо чергового траншу військової допомоги для України
Жозеп Боррель
Фото: Скріншот відео

Топдипломат ЄС Жозеп Боррель заявив, що представники МЗС країн Європи не змогли домовитися щодо виділення траншу у 500 мільйонів євро для військової допомоги Україні. Про це дипломат повідомив на пресконференції у Люксембурзі після спільного засідання міністрів закордонних справ країн ЄС.

"Поки що нам не вдалося вирішити проблему восьмого й останнього траншу Європейського фонду миру. Ми все ще шукаємо рішення цього питання, але так чи інак ми його знайдемо", – заявив він.

Раніше повідомлялося, що рішення заблокувала Угорщина.

"Ми також обговорили схвалення багатомільярдної окремої програми фінансування військової допомоги Україні в межах Європейського фонду миру, але наразі чекаємо політичних вказівок Європейської ради", – додав топдипломат.

Нагадаємо, у понеділок ЗМІ повідомили, що восьмий транш військової допомоги для України не змогли затвердити через незгоду Угорщини. Попри те, що Україна вилучила угорський "OTP Bank" зі списку "спонсорів війни", що було однією з ключових вимог Будапешта, представники МЗС Угорщини не впевнені, чи таке рішення залишиться на постійній основі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram