ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Угорщини Орбан порівняв політику Євросоюзу з радянськими репресіями

Політик звинуватив Євросоюз у спробах позбавити його країну самобутності.

Прем'єр-міністр Угорщини Орбан порівняв політику Євросоюзу з радянськими репресіями
Фото: EPA/UPG

Під час виступу, присвяченого річниці антирадянської революції в Угорщині 1956 року, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан помітив нібито схожість методів Євросоюзу з радянськими репресіями. 

Відповідну заяву Орбана опублікувало видання Associated Press.

Виступаючи перед обраною групою гостей у місті Веспрем, Орбан звинуватив ЄС у прагненні позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав’язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці відкидають.

"Брюссель, який де-факто є столицею ЄС, використовує проти Угорщини методи, які нагадують часи радянського панування Москви", – сказав він.

За словами Орбана, у політиці ЄС є речі, які нагадують радянські часи. 

"Так, буває так, що історія повторюється. На щастя, те, що колись було трагедією, тепер у кращому випадку комедії. На щастя, Брюссель – не Москва. Москва була трагедією. Брюссель — це просто погана сучасна пародія" – сказав Орбан на заході, на якому були виключені всі ЗМІ, крім державних ЗМІ Угорщини.

Нагадаємо, днями прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та президент РФ Володимир Путін провели зустріч у Китаї, де голова угорського уряду заявив, що його країна "ніколи не хотіла протистояти Росії", а хотіла налагоджувати тісні взаємини. У понеділок під час перемовин глав МЗС Європейського Союзу Угорщина заблокувала черговий транш у 500 млн євро для військової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram