ГоловнаСвіт

Телекомунікаційний кабель між Швецією та Естонією пошкодила “зовнішня сила”

Пошкодження не вплинуло на функцію кабелю.

Телекомунікаційний кабель між Швецією та Естонією пошкодила “зовнішня сила”
Фото: Pixabay

Підводний телекомунікаційний кабель, який сполучає Швецію з Естонією, був пошкоджений внаслідок дії “зовнішньої сили”.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на уряд Швеції.

“Було підтверджено, що кабель пошкоджено через “зовнішню силу” або втручання. Пошкодження не вплинуло на функцію кабелю. Це сталося в межах економічної зони Естонії”, - йдеться у повідомленні.

Впродовж останніх декількох днів урядові установи Швеції отримали інформацію про пошкодження телекомунікаційного кабелю між Швецією та Естонією

Втім, наразі невідомо, що саме спричинило пошкодження.

Ймовірно, це пошкодження може бути пов’язано з двома іншими інцидентами у Балтиці. Йдеться про пошкодження газопроводу Balticconnector, що з'єднує Естонію і Фінляндію, а також кабеля зв'язку між ними.

Нагадаємо, фінський уряд та Сили оборони країни підозрюють, що удару по газопроводу Baltic Connector між Фінляндією та Естонією завдала Росія.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо зазначив, що цілком ймовірно, що пошкодження є "результатом зовнішньої діяльності". Влада виявила його у ніч на 8 жовтня. Зафіксували незвичне падіння тиску. Тоді ж виявили і несправність в інтернет-кабелі. За оцінками, газопровід вийде з ладу на декілька місяців. Прикордонна служба та Сили оборони Фінляндії займаються розслідуванням.

Крім того, Естонія просить Китай допомогти у розслідуванні причини пошкодження двох телекомунікаційних кабелів у Балтійському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram