ГоловнаСвіт

Посла Росії в ЄС підозрюють у шпигунстві, - FAZ

Дипломат РФ уже перебував у полі зору органів держбезпеки минулого року.

Посла Росії в ЄС підозрюють у шпигунстві, - FAZ
Кирило Логвінов
Фото: російське посольство

Бельгійські спецслужби підозрюють виконувача обов'язків представника Росії в ЄС Кирила Логвінова у роботі на російську Службу зовнішньої розвідки, передає Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на De Tijd.

Дипломат уже перебував у полі зору органів держбезпеки минулого року, коли з Бельгії вислали 19 російських дипломатів, акредитованих у ЄС, та ще 21, акредитованого у Королівстві Бельгія. Тоді Європейська служба зовнішніх справ (EEAS) загальмувала справу і тим самим запобігла подальшій висилці.

Логвінов взявся виконувати обов'язки представника Росії в ЄС у вересні 2022 року після того, як попередній керівник - Володимир Чижов - повернувся до Росії і став там членом Ради Федерації. З 2018 року Логвінов був заступником посла ЄС. Раніше він упродовж чотирьох років очолював департамент НАТО в МЗС та обіймав різні дипломатичні посади.

Видання зазначає, що Логвінов організовував численні прийоми та зустрічі, зокрема, з колегами з Єгипту, Азербайджану, Білорусі, Китаю, Ірану, Казахстану, Киргизстану, Лівану, Нікарагуа, Сирії, Туркменістану, Таджикистану та Венесуели. 

Російське посольство у передмісті Брюсселя підозрюють у тому, що воно є оперативним центром агентів секретних служб. На дахах комплексу встановлено 17 супутникових антен – більше, ніж на будь-якому іншому представництві країни в Європі. 

Нагадаємо, близько 80 російських шпигунів перебуває у Швейцарії. Це майже 20% від загальної кількості агентів РФ у Європі.

Впродовж 2016-2023 років Агентство внутрішньої безпеки та Служба військової контррозвідки Польщі затримали 46 підозрюваних у співпраці з російською чи білоруською розвідкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram