ГоловнаСвіт

Шольц заявив, що хоче домогтися постійної фінансової підтримки для України

Канцлер пропонує створити на європейському рівні окремий фонд, який би об'єднував гранти та кредити й координував приватні та державні інвестиції.

Шольц заявив, що хоче домогтися постійної фінансової підтримки для України
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що хоче домогтися постійної фінансової підтримки для України від Євросоюзу, передає "Європейська правда" з посиланням на FAZ.

На Німецько-українському бізнес-форумі в Берліні канцлер зазначив, що буде працювати над тим, щоб до кінця 2023 року в Євросоюзі ухвалили відповідні конкретні рішення.

"Вже на засіданні Європейської Ради наприкінці цього тижня ми підтвердимо нашу спільну волю надати фінансову підтримку Україні", – сказав Шольц.

Він пропонує створити окремий фонд для України, який би об'єднував гранти та кредити, а також координував приватні та державні інвестиції.

Щодо вступу України до ЄС, то Шольц зазначив, що темпи процесу вступу залежатимуть від реформ і що Німеччина підтримуватиме нашу державу "на шляху до ЄС всіма силами".

Нагадаємо, напередодні Україна отримала від Євросоюзу дев'ятий транш у розмірі 1,5 млрд євро в межах масштабної макрофінансової допомоги (МФД) від ЄС на 2023 рік. 

Топдипломат ЄС Жозеп Боррель заявив, що представники МЗС країн Європи не змогли домовитися щодо виділення траншу у 500 мільйонів євро для військової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram