ГоловнаСвіт

Ізраїль заявив, що влучив в оперативний штаб ХАМАСу з бойовими приміщеннями

Також удару завдали по командних центрах апарату безпеки.

Ізраїль заявив, що влучив в оперативний штаб ХАМАСу з бойовими приміщеннями
Фото: twitter.com/netanyahu

За минулу добу Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по кількох терористах та інфраструктурі ХАМАСу.

Про це військові повідомили у Телеграмі.

Вони вдарили, зокрема по шахтах тунелів терористів, військовому штабі, складах зброї, мінометах та пускових установках протитанкових ракет.

Крім того, протягом ночі ЦАХАЛ завдав удару по екстреному оперативному апарату терористів, включно з бойовими приміщеннями, інфраструктурою та військовим штабом. 

“Надзвичайний оперативний апарат ХАМАСу відповідав за встановлення блокад, які не дозволяли жителям Гази евакуюватись у безпечніші райони на півдні Сектора Гази”, − зазначено у повідомленні. 

Крім того, Ізраїль влучив у військову інфраструктуру та командні центри апарату безпеки ХАМАСу, який наглядає за терористичною організацією в Секторі, а також за арешти та ув'язнення опонентів теругропування.

Нагадаємо, за інформацією міністерства охорони здоров'я території, яким керує ХАМАС, станом на вчора кількість загиблих палестинців унаслідок авіаударів Ізраїлю зросла до 5971 особи. Ця цифра включає 2360 дітей. Відомо про те, що у Секторі Гази загинуло двоє українських дітей.

Унаслідок нападу терористів загинуло щонайменше 1400 мешканців Ізраїлю, переважно цивільних, зокрема на музичному фестивалі та в громадах поблизу кордону з Газою. У Міністерстві охорони здоров'я країни повідомили, що після атак досі госпіталізовано 278 осіб. 40 з них перебувають у тяжкому стані, 164 − у стані середньої тяжкості, а 74 є у легкому стані.

Офіс ООН з координації гуманітарних питань повідомив, що близько 1,4 мільйона з 2,3 мільйона населення Сектора Гази зараз є переміщеними особами. В організації додали, що, за неперевіреними даними, сотні, а то й тисячі палестинців повертаються з півдня на північ, звідки Тель-Авів закликав людей евакуюватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram