ГоловнаСуспільствоВійна

ISW: Росія для атак по Україні все більше використовує безпілотники власного виробництва замість “Шахедів”

Йдеться про безпілотники “Італмас”, які також відомі під назвою Герань-3.

ISW: Росія для атак по Україні все більше використовує безпілотники власного виробництва замість “Шахедів”
Дрон-камікадзе "Італмас"
Фото: Defence Express

Схоже, що під час ударів по українській інфраструктурі Росія все більше доповнює використання безпілотників «Шахед-131/136» дешевшими та легшими варіантами безпілотників вітчизняного виробництва, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). 

23 жовтня російські ЗМІ припускали, що російські війська вперше в Україні застосували нові безпілотники далекого радіусу дії “Італмас” (також відомі під назвою Герань-3, - ред.) та його варіанти під час атаки безпілотників на Київську область. 

Зазначається, що безпілотники Italmas легші за Shahed і їх складніше виявити та збити. Безпілотники Italmas дешевші за Shahed, що означає, що їх можна ширше виробляти та використовувати.

Російські війська, ймовірно, використовуватимуть безпілотники Italmas у тандемі з Shahed. 

Нагадаємо, вночі сили ППО збили всі 11 "Шахедів", які запустили росіяни. До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Декілька днів тому речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що росіяни почали робити безпілотники, використовуючи двигуни з AliExpress. Уламки показали з чого ворог виготовляє безпілотники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram