ГоловнаСуспільствоВійна

Австралія надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 20 млн доларів

Серед іншого, у новому пакеті обладнання для розмінування та протидронові системи. 

Австралія надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 20 млн доларів
Міністр оборони Австралії Річард Марлес
Фото: EPA/UPG

Австралія надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 20 млн доларів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Австралії. 

“Уряд Австралії за підтримки місцевої оборонної промисловості надає ще один пакет військової допомоги Україні на суму 20 мільйонів доларів”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пакет містить обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Розроблене в Австралії обладнання виробляється чотирма інноваційними австралійськими компаніями оборонної промисловості: DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Завдяки цій новій підтримці загальна допомога Австралії Україні становить приблизно 910 мільйонів доларів США, включаючи надання захищених транспортних засобів Bushmaster, важкої артилерії, критичних боєприпасів та внески до Українського гуманітарного фонду.

Крім того, літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail розгорнуто в Німеччині для підтримки багатонаціональних зусиль, які допомагають захистити життєво важливі ворота міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

E-7A Wedgetail не працюватиме в російському, білоруському чи українському повітряному просторі.

Нагадаємо, у кінці вересня Австралія підтримала обмеження права вето Росії у Радбезі ООН. Країна виступає за реформу Радбезу.

У липні стало відомо, що Австралія надасть Україні 30 машин "Бушмастер" у новому оборонному пакеті. Ці бронемашини добре зарекомендували себе ще торік. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram