ГоловнаСуспільствоВійна

Міністри оборони України та Данії обговорили пришвидшення передачі винищувачів F-16

Данія – одна з країн, яка очолює зусилля міжнародної коаліції з підготовки пілотів і допоміжного персоналу, обслуговування літаків і постачання F-16 в Україну. 

Міністри оборони України та Данії обговорили пришвидшення передачі винищувачів F-16
Фото: Facebook/Рустем Умєров

Міністри оборони України та Данії Рустем Умєров та Троельс Лунд Поульсен обговорили пришвидшення передачі винищувачів F-16. 

Про це Рустем Умєров повідомив у Facebook. 

“Дякую Міністру оборони Королівства Данія Троельсу Лунду Поульсену за плідні та конструктивні переговори і відверту бесіду у Києві. Ключове питання: пришвидшення передачі Україні винищувачів F-16”, – написав Умєров. 

Він зазначив, що сторони також обговорили питання розмінування звільнених територій, фахову підготовку українських військовослужбовців, співпрацю щодо впровадження ІТ в українському війську, надання додаткової допомоги. 

Міністр нагадав, що Данія – одна з країн, яка очолює зусилля міжнародної коаліції з підготовки пілотів і допоміжного персоналу, обслуговування літаків і постачання F-16 в Україну.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський і міністр оборони Данії обговорили постачання Україні винищувачів і систем ППО. Зеленський і Поульсен обговорили співпрацю в межах авіаційної коаліції та тренування українських пілотів на літаках F-16, які Данія та партнери готуються передати Україні.

За інформацією Повітряних Сил ЗСУ, вже найближчим часом українські пілоти пересядуть з тренажерів на справжні винищувачі F-16. Щоправда, у супроводі інструкторів. 

Раніше голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що перші винищувачі F-16 за оптимістичним сценарієм будуть в Україні в першій половині наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram