ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський вирішив терміново викликати в Полтаву міністра інфраструктури і голову УЗ через скарги Крюківського вагонзаводу

"Завтра ми приїжджаємо до вас. Викликаємо міністра, він теж приїжджає".

Зеленський вирішив терміново викликати в Полтаву міністра інфраструктури і голову УЗ через скарги Крюківського вагонзаводу
Фото: Полтавська ОДА

Президент Володимир Зеленський вирішив терміново викликати в Полтаву міністра інфраструктури Владислава Криклія і т.в.о. голови "Укрзалізниці" Желько Марчека через скарги Крюківського вагонобудівного заводу.

Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнесу в Полтаві.

Голова наглядової ради КВБЗ Володимир Приходько поскаржився Зеленському, що "Укрзалізниця" займається компрометацією його підприємства. Як приклад він навів скандальний тендер з придбання вагонів на суму понад 1,5 млрд грн. У серпні 2019 року тодішній голова УЗ Євген Кравцов назвав пропозиції вітчизняних вагонобудівників "не надто якісними" і "занадто дорогими" і поскаржився в Антимонопольний комітет на картельну змову.

У відповідь Зеленський пообіцяв, що приїде на КВБЗ разом з Криклієм і Марчеком.

"Моя пропозиція: завтра ми приїжджаємо до вас. По "Укрзалізниці" головний - міністр інфраструктури Криклій. Ми викликаємо міністра, він теж приїжджає. Після нашої зустрічі ми йому скажемо про це питання, він повинен приїхати відразу з його рішенням. Завтра, він приїде завтра. Ми викличемо завтра і виконувача обов'язки голови "Укрзалізниці"", - сказав він.

Зеленський приїхав у Полтавську область з дводенним візитом.

Нагадаємо, в 2019 році КВБЗ виготовив майже 5200 вагонів. На експорт було відправлено приблизно 1725 одиниць. Основним зовнішнім ринком для підприємства стала Білорусь з часткою 30%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram