ГоловнаЕкономікаДержава

Новий міністр фінансів назвав співпрацю з МВФ "безумовним пріоритетом"

Уманський зустрівся з постпредом Фонду.

Новий міністр фінансів назвав співпрацю з МВФ "безумовним пріоритетом"
Уманский (справа) и Люнгман
Фото: mof.gov.ua

Новий міністр фінансів Ігор Уманський у п'ятницю, 6 березня, зустрівся з постійним представником Міжнародного валютного фонду в Україні Йостою Люнгманом.

Він заявив, що співпраця з МВФ є "безумовним пріоритетом" для України.

"Програма розширеного фінансування МВФ є важливою для підтримки фінансової стабільності та реалізації структурних реформ в Україні, що є пріоритетом діяльності уряду. Ми продовжуємо спільно з нашими колегами з МВФ активну роботу для початку програми", - цитує Уманського пресслужба Міністерства фінансів.

Міністр запропонував організувати найближчим часом зустріч керівництва уряду з представниками МВФ у Вашингтоні для обговорення подальшої співпраці.

Нагадаємо, Україна ще на початку грудня 2019 року попередньо домовилася з менеджментом МВФ про відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування на $5,5 млрд. Остаточне рішення має прийняти рада директорів Фонду після виконання Києвом останніх попередніх заходів, у тому числі ухвалення низки законів Верховною Радою.

Одним з них є законопроєкт №2571 про окремі питання функціонування банківської системи, який повинен усунути законодавчі прогалини, які виникли під час очищення банківської системи, і виключити повернення ПриватБанку колишнім власникам.

Передбачалося, що попередні заходи будуть виконані в січні-на початку лютого, що дозволить винести українське питання на раду директорів МВФ у лютому. Однак Рада тільки почала розглядати в другому читанні законопроєкт про ринок землі, що може розтягнутися на декілька тижнів або місяців.

До законопроєкту про банки депутати ще навіть не приступили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram