ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ заявив, що не давав згоди на продаж Промінвестбанку

Банку можуть загрожувати додаткові санкції.

НБУ заявив, що не давав згоди на продаж Промінвестбанку
Фото: i.ua

Національний банк заявив, що не давав згоди на зміну акціонера Промінвестбанку.

Про це йдеться в коментарі НБУ у зв'язку з тим, що 4 березня 99,8% акцій Промінвестбанку були продані на фондовій біржі за 269 млн гривень.

Національний банк попередив, що покупця можуть позбавити права голосу і оштрафувати. Структура власності банку може бути визнана непрозорою, а сама установа стане проблемною або взагалі буде закрита.

"Національний банк не втручається в договірний процес купівлі-продажу акцій банків. Національний банк не втручається в процес виконання судових рішень. Разом з тим існують передбачені чинним законодавством інструменти для дотримання вимоги про отримання попереднього погодження Національного банку під час переходу права власності на акції банку. Одним із таких інструментів є включення в договір купівлі-продажу відкладеної умови, за якої фактичний перехід права власності на акції банк відбувається після отримання погодження регулятора", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що Промінвестбанк перебуває під санкціями у зв'язку з тим, що він належить державі-агресору в особі корпорації ВЭБ.

У червні 2019 року ВЭБ повідомив, що подав в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма позов до України через порушення нею положень міжурядової угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій з РФ 1998 року.

Тоді ж стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,8% акцій ПІБ. За рішенням суду їх стягнули на користь компанії "Дайріс" з групи "Приват" Ігоря Коломойського і партнерів.

Цього тижня ВЭБ повідомив, що Стокгольмський арбітраж підтвердив своє рішення про заборону продажу акцій ПІБ.

Незважаючи на це, 4 березня акції ПІБ були продані за 269 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram