ГоловнаЕкономікаДержава

Усі сільгоспугіддя внесуть у Земельний кадастр до 1 серпня 2020 року, - заступник міністра економіки

Заступник міністра також підкреслив, що кадастри будуть відкритими і кожен громадянин зможе побачити інформацію про земельні ділянки.

Усі сільгоспугіддя внесуть у Земельний кадастр до 1 серпня 2020 року, - заступник міністра економіки
Фото: пресс-служба президента

Усі ділянки сільськогосподарського призначення внесуть у Земельний кадастр України до 1 серпня 2020 року. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький в ефірі Радіо НВ у вівторок.

«Абсолютно реалістична мета. 75% усіх земель уже в кадастрі. А якщо ми говоримо про сільськогосподарські землі, то 80% у кадастрі. І з огляду на темп, 1 млн га цього року і ще 1 млн га наступного року. У нас мета - 1 серпня, а не 1 жовтня», - заявив він.

Заступник міністра також підкреслив, що кадастри будуть відкритими і кожен громадянин зможе побачити інформацію про земельні ділянки. «З кадастром з технічного погляду проблем не буде», - запевнив Висоцький.

Як повідомляли, в середу Верховна Рада має намір розглянути в першому читанні пакет законопроєктів про земельну реформу, яка повинна запустити вільний продаж сільськогосподарських земель в Україні з 1 жовтня 2020 року. Така реформа була одним з пунктів програми партії «Слуга народу», яка перемогла на дострокових парламентських виборах влітку 2019 року. Проти реформи виступили парламентські фракції «Батьківщина», «Європейська Солідарність» і «Опозиційна платформа - За життя», а також Радикальна партія Олега Ляшка, яка не пройшла до Верховної Ради. За прогнозами Кабінету Міністрів, ринок землі принесе Україні понад 7 млрд грн на рік, дасть територіальним громадам кошти на розвиток, а також захистить селян від рейдерських атак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram