ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві заарештували ексголову банківського нагляду НБУ

Алла Шульга - фігурантка справи VAB банку.

У Києві заарештували ексголову банківського нагляду НБУ
Алла Шульга
Фото: censor.net.ua

Вищий антикорупційний суд увечері 12 листопада взяв під варту ексдиректорку гендепартаменту банківського нагляду Нацбанку Аллу Шульгу

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", вона може вийти на волю під заставу 15 мільйонів гривень.

Шульга - одна з восьми підозрюваних у справі про виділення 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту VAB Банку в жовтні 2014 року.

Алла Шульга займала посаду директора Генерального департаменту банківського нагляду і була членом правління НБУ з квітня 2014 року по квітень 2015 року.

До сфери її компетенції належали нагляд за діяльністю банків і філій іноземних банків в Україні, застосування до банків заходів впливу відповідно до українського законодавства, а також забезпечення моніторингу за поверненням банками стабілізаційних кредитів, отриманих від НБУ.

Крім Шульги, у справі VAB банку фігурують колишній перший заступник глави НБУ Олександр Писарук (заарештований із заставою 76 млн гривень); колишній в.о. начальника управління НБУ по Києву і Київській області Микола Каленський; ексголова наглядової ради VAB Наталія Василюк; ексзаступник голови правління VAB Андрій Яцюта; а також посадові особи приватних компаній, пов'язаних з власниками банку, Наталія Перець, Олександр Фаєр і Дмитро Жук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram