ГоловнаЕкономікаБізнес

В АМКУ підтвердили можливий продаж Vodafone Ukraine азербайджанській компанії

Чутки про продаж Vodafone Ukraine компанією Azercell Telecom не підтвердилися.

В АМКУ підтвердили можливий продаж Vodafone Ukraine азербайджанській компанії
Фото: EPA/UPG

Азербайджанський телеком-оператор Bakcell подав до Антимонопольного комітету України заявку на концентрацію ПрАТ "ВФ Україна" ("Vodafone Україна").

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на держуповноважену АМКУ Марію Процішен.

За її словами, дата розгляду заяви Bakcell буде відома після того, як глава АМКУ визначить уповноваженого за цією заявою.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація про те, що "Vodafone Україна" планує купити інша азербайджанська телеком-компанія - Azercell, проте ця інформація не підтвердилася.

Bakcell – заснований в 1994 році азербайджанський оператор мобільного зв'язку та провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані, працює в стандартах GSM, UMTS і LTE.

Мережа Bakcell складається з понад 7,5 тис. базових станцій і охоплює 93% території (виключаючи окуповані території) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує понад 3 млн абонентів.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні - за підсумками 2018 року скоротив чистий прибуток на 18,1% в порівнянні з 2017 роком - до 1,8 млрд грн. У компанії пояснюють це збільшенням витрат внаслідок активного розгортання мереж 4G і 3G.

"Vodafone Україна" на 100% належить Prelludium B.V. і є частиною міжнародної групи МТС, акції якої котируються на Нью-йоркській фондовій біржі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram