ГоловнаЕкономікаБізнес

Конкуренція суттєво змінила енергетичний ринок, - дані НКРЕКП

Рівень розрахунків постачальників за вільними цінами - 99,8%.

Конкуренція суттєво змінила енергетичний ринок, - дані НКРЕКП
Фото: telegraf.com.ua

Частка постачальників за вільними цінами в структурі продажів електроенергії в січні становить близько 52% (обсяг продажів - 5,8 млрд кВт-год), частка постачальників універсальної послуги - 46% (5,2 млрд кВт-год).

Про це свідчать дані моніторингу Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), повідомляє енергетичний портал "Енергореформа".

Таким чином, структура закупівлі е/е в оптовому ринку після відкриття роздрібного сегмента суттєво змінилася: до 2019 року частка "незалежних" постачальників (підприємств, що постачають е/е за нерегульованим тарифом) становила близько 10%.

Частка постачальника "останньої надії", яким на два роки визначено держпідприємство "Укрінтеренерго", в січні становила 2,8% (320 млн кВт-год).

Рівень розрахунків постачальників за вільними цінами - 99,8%, ПУУ - 31,2%, ПОН - 26,7%.

У структурі поставок ПУУ в січні населення становило 67%.

За інформацією першого заступника голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександра Домбровського, в січні 2019 року на роздрібному ринку електроенергії з'явилося 302 постачальники електроенергії.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні почав діяти роздрібний ринок електричної енергії. Повномасштабний запуск нової моделі оптового ринку заплановано на липень 2019-го. Перехід передбачений законом "Про ринок електроенергії", який прийнято в 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram