ГоловнаЕкономікаДержава

На капітальний ремонт доріг в Україні необхідно близько трильйона гривень, - екс-заступник міністра інфраструктури

"Зараз у нас понад 90% доріг державного і місцевого значення, які експлуатуються понад встановлений проектом час".

На капітальний ремонт доріг в Україні необхідно близько трильйона гривень, - екс-заступник міністра інфраструктури
Фото: Владислав Мусиенко

В Україні більше як 90% доріг потребують капітального ремонту. На це необхідно близько трильйона гривень. Про це повідомив експерт з розвитку транспорту, екс-заступник міністра інфраструктури Олександр Кава, повідомляє Громадське.

"Кошти, які виділяються зараз, - це більше, ніж раніше, але все одно недостатньо, щоб відремонтувати всі дороги в країні. Для цього необхідно близько одного трильйона гривень. Цього року на дороги планують направити тільки 6 млрд ($22 млн), це сума і з дорогами місцевого та державного значення, і з погашенням боргів", - зазначив екс-заступник міністра інфраструктури.

За його словами, протягом усіх років незалежності держава не фінансувала розвиток інфраструктури в тих обсягах, які необхідні.

"Зараз у нас понад 90% доріг державного і місцевого значення, які експлуатуються понад встановлений проектом час. Тобто це дороги, які треба було капітально відремонтувати 10, 20, 30 або й 40 років тому. З 170 тис. км це 160 тис. км доріг", - зазначив Кава.

Він навів приклад траси Київ-Одеса, частину якої (219 км від Жашкова на Черкащині до Червонознам'янки в Одеській області) побудували в 2003-2004 роках, інші ділянки були побудовані в 70-80 роки.

Нагадаємо, за словами президента Петра Порошенка, 2018-й став рекордним за кількістю відремонтованих доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram