ГоловнаЕкономікаБізнес

Виробник тканин "Текстиль-Контакт" заявляє про інформаційний рекет проти компанії

У "Миротворці" заявили, що не причетні до дій волонтера, який протягом двох тижнів опублікував понад 30 матеріалів проти "Текстиль-Контакт".

Виробник тканин "Текстиль-Контакт" заявляє про інформаційний рекет проти компанії

Інформаційний рекет в Україні набуває нових форм - найпопулярнішим методом знищення ділової репутації стає звинувачення в торгівлі з терористами. Про це йдеться в розслідуванні ЗІК "Війна проти бізнесу на сторінках соціальних мереж".

Як приклад журналісти наводять національного виробника тканин - компанію "Текстиль-Контакт", яка заявила про інформаційний рекет з боку конкурентів.

"Нещодавно "Текстиль-Контакт" почали активно звинувачувати у співпраці з бойовиками, виробництві на території ДНР тканин і навіть у неякісній формі для української армії. Згідно з легендою, яку поширюють в соцмережах, власники ТК, нібито домовившись із терористами, далі продовжують використовувати виробничі потужності в Донецьку", - йдеться в матеріалі.

За інформацією ЗМІ, правоохоронні органи не висували претензій до роботи "Текстиль-Контакту».

"У протиправних діях компанію звинувачує блогер Ігор Савчук, який представляється волонтером центру "Миротворець". На його сторінці у Фейсбуці і в особистому блозі протягом двох тижнів з'явилося більш ніж 30 матеріалів проти "Текстиль-Контакту", - повідомляють журналісти ЗІК.

Вони відзначають, що блогер, серед іншого, обґрунтовує свої "викривальні" матеріали незаконними тендерами, в яких бере участь ТК. Нібито компанія використовує підставних власників (працівників самої компанії) і підставні компанії, які беруть участь у тендерах, але належать керівнику "Текстиль-Контакту".

Автор матеріалу, проводячи власне розслідування, звернулася до керівництва компанії з проханням відповісти на звинувачення, які поширюються в інтернеті.

"З приводу звинувачень на адресу наших працівників, то можемо говорити навіть про відповідальність за наклеп. Відзначимо, що жоден тендер, про які йдеться в публікаціях Савчука, "Текстиль-Контакт" не вигравав", - відповіли в компанії.

Керівництво "Текстиль-Контакту" впевнене, що серія публікацій про їхню несумлінність має замовний характер.

"Жодної діяльності компанія ТК в окремих районах Донецької області не веде, оскільки завод "законсервовано", його роботу зупинено. Склад, який раніше компанія орендувала за адресою: проспект Лагутенка, 13, у цей момент нам не належить, і стосунку до його роботи ми не маємо".

Під час спілкування з журналістами представники компанії також відзначили, що автор як докази використовує тільки збіг фізичної адреси складських приміщень "Текстиль-Контакту" і "ТК-РІЕЛІНВЕСТ", а також спільний домен, який недавно отримав перереєстрацію (обслуговується московським хостингом).

Припущення блогера керівництво компанії спростовує: "Домен, який ще 2004 року створив колишній дилер ТК, у цей момент нам не підконтрольний. Сьогодні ця людина надає послуги іншій організації, яка працює на території "ДНР". Тому доступу до домену нинішні працівники ТК не мають".

У матеріалі також наголошено, що сам блогер Ігор Савчук акцентує, що своє розслідування проводить як волонтер в інтересах сайту "Миротворець". Керівництво "Текстиль-Контакту" направило запит в "Миротворець" і отримало відповідь від керівника центру Романа Зайцева: "Центр " Миротворець" не має жодного стосунку до згаданих у Вашому листі подій".

Автор розслідування зазначає, що зверталася по коментар до Ігоря Савчука на його сторінці у Фейсбуці, однак відповідь від блогера не надійшла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram