ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін оголосив конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради "Укрзалізниці"

Прийом документів триватиме до 20 листопада.

Кабмін оголосив конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради "Укрзалізниці"
Фото: telegraf.com.ua

Кабінет міністрів оголосив конкурсний відбір на посади незалежних членів спостережної ради ПАТ "Укрзалізниця". Як повідомив урядовий департамент з питань ефективного управління державною власністю в п'ятницю ввечері, прийом документів на конкурс на зазначені посади триває до 20 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

Претендент повинен мати: вищу освіту, зокрема в галузях знань "державне управління і адміністрування", "виробництво і технології", "публічне управління та адміністрування", "міжнародні відносини", "право"; стаж роботи не менше ніж десять років на керівних посадах у компаніях чи на державній службі чи службі в органах місцевого самоврядування; досвід управління конфліктами та ведення переговорів; бездоганну ділову репутацію.

Для учасників конкурсу буде перевагою: досвід роботи в наглядових радах акціонерних товариств, на керівних посадах у великих компаніях (чисельність працівників понад 250 осіб); досвід роботи в міжнародних компаніях і ринках; досвід залучення інвесторів, фінансових установ, реструктуризації міжнародних фінансових зобов'язань для реалізації інвестиційних програм і програм розвитку підприємств; знання іноземних мов.

Серед очікуваних функцій незалежних членів наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" в галузі залізничних перевезень названі, зокрема, підготовка пропозицій для вищого органу товариства та представників бізнесу з тарифної політики у сфері пасажирських і вантажних перевезень; контроль за ефективністю виконання планів у сфері вантажних і пасажирських (приміських) перевезень; оцінка інвестиційних проектів і контроль їх реалізації щодо закупівлі рухомого складу.

Кабінет міністрів 20 вересня затвердив положення про принципи формування наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" і розпорядився провести конкурс з відбору чотирьох незалежних її членів. Всього, згідно з положенням наглядова рада складається із семи осіб, четверо з яких є незалежними членами ради, троє - представниками держави.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав помилкою перепідпорядкування "Укрзалізниці" безпосередньо Кабміну. За його словами, стратегічна компанія повинна мати незалежну від чиновників наглядову раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram