ГоловнаЕкономікаБізнес

Руслан Чорний: риторика "секти свідків біткойнів" така сама, як була в МММ

"Якщо ви розумієте, що встигнете вийти, грайте і вкладайте".

Руслан Чорний: риторика "секти свідків біткойнів" така сама, як була в МММ
Руслан Черный
Фото: Макс Требухов

Керуючий партнер "Фінансового клубу" Руслан Чорний вважає, що інвестування в біткойни - дуже ризикована затія. Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Секта свідків біткойнів, їхня риторика і подача інформації точно така сама, як була в МММ... Те ж саме зараз відбувається з біткойном, він росте винятково на очікуваннях і на тому, скільки людей у це втягують", - сказав він.

Він пояснив: якщо в біткойни віритиме все більше людей, то й ціна на них буде збільшуватися.

"Чи варто в них вкладати? У МММ люди теж вкладали й отримували надзвичайні прибутки - ті, хто встиг з нього вчасно вийти. Точно так само і тут. Якщо ви розумієте, що встигнете вийти, грайте і вкладайте", - сказав Чорний.

При цьому експерт наголосив, що це доволі ризиковано. На думку Чорного, доказом цього є незацікавленість самих майнерів у переведенні криптовалюти в законну площину. "Ті люди, які займаються просуванням криптовалюти, не зацікавлені, щоб вона потрапила в якесь визначення і законний формат. Хоча декларується таке бажання, щоб не було наїздів, але з іншого боку відхід не в діалог з регулюючими органами, а в ігнорування саме й свідчить, що такого компромісу не досягнуть ніколи", - сказав Чорний.

Також експерт вказав на те, що курсом криптовалюти можна маніпулювати.

Він нагадав, що навесні було різке падіння курсу біткойна, коли валюта втратила третину своєї вартості тільки через те, що були накриті великі центри її обміну. В останні тижні прозвучали негативні коментарі з приводу біткойна з боку провідних інвестбанків, а в Китаї жорстко припинили діяльність криптобірж, що також спровокувало падіння курсу.

"Тобто насправді регулювати ріст і падіння цієї валюти можна... І скільки би там не казали, що неможливо біткойном маніпулювати, ним можна маніпулювати", - сказав Чорний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram