ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Молдова розпочали переговори про лібералізацію авіаперевезень

Попередньо узгоджено текст нової угоди.

Україна і Молдова розпочали переговори про лібералізацію авіаперевезень
Фото: all.biz.md

4 серпня в Державній авіаційній службі України відбувся перший раунд переговорів з делегацією Республіки Молдова з приводу нової редакції двосторонньої угоди про повітряне сполучення.

Як повідомляють на сайті Державіаслужби, сторони попередньо узгодили текст нової угоди, обговорили процедуру вирішення спірних питань конкуренції між авіаперевізниками і формулювання статті про тарифи.

Досягнуто домовленості підписати під час наступного раунду переговорів протокол із планом поетапної лібералізації повітряного сполучення, а також з принципами захисних заходів, необхідних для виконання зобов'язань сторін.

Нагадаємо, що, згідно з даними Міжнародної ради аеропортів, українці - одна з націй Європи, які літають найменше. Послугами авіаперевезень на сьогодні користуються менш ніж 5% українських громадян. Такий стан на ринку авіаперевезень в Україні обумовлений слабкою економікою, що породжує низькі доходи українського населення і, як наслідок, неможливість покрити туристичні витрати в Європі. Друга причина - нерозвинена реклама доступних місць для відпочинку, в тому числі в безвізових країнах.

З 50 робочих на 1991 рік аеропортів, які сполучали Україну зі світом, на сьогодні залишилося менш ніж 20, з яких дві третини потребують реконструкції й істотного переоснащення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram