ГоловнаСуспільствоЖиття

Послугами авіаперевезень користуються менш ніж 5% громадян України

Останні 25 років Україна майже не займалася відродженням авіатранспорту.

Послугами авіаперевезень користуються менш ніж 5% громадян України
Фото: Макс Левин

Згідно з даними Міжнародної ради аеропортів, українці - одна з націй Європи, яка літає найменше. Послугами авіаперевезень на сьогодні користуються менш ніж 5% українських громадян.

Про це повідомляє ZN.UA.

Екс-перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, директор інституту "Украеропроект" Кирило Новиков і експерт UIF Ярослав Пилипчук в опублікованій у виданні статті вказують на причини нинішньої ситуації.

Автори статті вважають, що стан на ринку авіаперевезень в Україні обумовлений слабкою економікою, що породжує низькі доходи українського населення і, як наслідок, неможливістю покрити туристичні витрати в Європі. Другою причиною вони назвали нерозвинену рекламу доступних місць для відпочинку, в тому числі в безвізових (раніше) країнах.

Експерти також вказують, що зробивши ставку на залізничний і автомобільний транспорт, Україна останні 25 років майже не займалася відродженням авіатранспорту.

"Фактично із 50 аеропортів, які на 1991 рік діяли постійно і сполучали Україну зі світом, на сьогодні є до 20 аеропортів, з яких 2/3 потребують реконструкції і істотного переоснащення", - йдеться у статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram