ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін подасть апеляцію на рішення суду про підпорядкування "Укрзалізниці"

У Мін'юсті побачили ознаки упередженості щодо одного з учасників процесу.

Кабмін подасть апеляцію на рішення суду про підпорядкування "Укрзалізниці"
Фото: 112.ua

Кабінет Міністрів має намір подати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який 3 серпня визнав незаконним виведення "Укрзалізниці" з підпорядкування Міністерства інфраструктури.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Шкляр у фейсбуці.

"Станом на сьогодні Кабінет Міністрів як відповідач у справі не отримав вказаного судового рішення і його тексту не розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Міністерство інфраструктури, третя особа у справі, якимось чином отримало, а суд, відповідно, видав судове рішення, якого не внесено в ЄДРСР, ще в п'ятницю, 04.08.2017. Сьогодні представники Кабінету Міністрів намагалися ознайомитися з матеріалами справи в Окружному адміністративному суді Києва, однак секретар судового засідання повідомив, що матеріали справи можуть бути надані їм для ознайомлення завтра. Така ситуація наштовхує на думку про упередженість суду в цій справі стосовно одного з учасників процесу. Кабінет Міністрів України вважає це судове рішення незаконним, і воно підлягає скасуванню", - написав він.

У коментарях до посту Шкляра міністр інфраструктури Володимир Омелян поскаржився, що "правда мені одному потрібна", і виклав першу сторінку постанови суду.

Нагадаємо, що на початку 2017 року між міністром Омеляном і керівником УЗ Войцехом Бальчуном спалахнув відкритий конфлікт. Керівництво Кабміну стало на бік топ-менеджера залізниці і вивело її з підпорядкування Омеляна. Після цього він регулярно скаржився на роботу Бальчуна і в ЗМІ, і в особистому фейсбуці.

5 червня минув термін річного контракту Бальчуна, але в УЗ заявили, що якщо уряд не ініціює його звільнення, то термін дії контракту автоматично вважається продовженим до 5 червня 2019 року.

Наприкінці червня прем'єр Володимир Гройсман, який раніше підтримував роботу Бальчуна, дещо змінив свою позицію. Він наголосив на суперечливості інформації про результати роботи польського менеджера і пообіцяв викликати поляка для звіту перед урядом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram