ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська компанія має намір інвестувати $100 млн у видобуток золота в Україні

Інвестори планують довести річний обсяг видобутку до 500 тис тонн.

Американська компанія має намір інвестувати $100 млн у видобуток золота в Україні
Фото: Depositphotos/bashta

Американська компанія Avellana Gold розробила проект видобутку золотої і золото-поліметалічної руди в Західній Україні і планує інвестувати в нього близько $100 млн.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології і надр.

"Незважаючи на військову ситуацію в нашій державі, інвестор згоден інвестувати приватний капітал, довести проект до конкуренції зі світовими аналогами і дати старт у терміни, обумовлені ліцензійними умовами", - йдеться в повідомленні.

За словами керівника Держгеонадр Миколи Бояркіна, Україна розраховує на запуск ще 2-3 юніорських компаній, які зможуть конкурувати на світовому ринку.

"За умови успішної реалізації проекту ми розраховуємо на запуск в Україні ще 2-3 юніорських компаній, які повинні стати вагомими конкурентами аналогічних проектів Канади, Австралії, Африки. Це один з тих вкрай важливих якірних проектів, до реалізації якого Служба йшла не один місяць", - сказав Бояркіна.

Компанія планує розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання, передає 5 канал. Стара інфраструктура Мужіївського родовища обмежувала можливості рудника - обсяг видобутку сягав 120 тис. тонн на рік.

Інвестори планують організувати високоефективне виробництво на тривалу перспективу з річним обсягом видобутку 500 тис. тонн. Для цього Avellana Gold планує включити в розробку одночасно і золоті, і золото-поліметалічні руди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram