ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр енергетики запропонував приватизувати ТЕС "Центренерго" окремо

"І сума була б більшою, і зацікавлені структури виявили б більше бажання". 

Міністр енергетики запропонував приватизувати ТЕС "Центренерго" окремо
Змиевская ТЭС
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає, що приватизацію теплоелектростанцій, які входять до державної енергогенеруючої компанії "Центренерго", слід проводити окремо.

"Є загальна державна позиція, щоб швидше провести приватизацію обленерго, до речі, вже восьми обленерго пакети державних акцій були передані, і буде оголошуватися конкурс на їхню приватизацію. Серед інших і "Центренерго". Але я б усе-таки розділив три генерації "Центренерго", мається на увазі Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, на окремі об'єкти приватизації. Від цього і сума приватизації була б більшою, і зацікавлені структури виявили б більше бажання", - сказав він в інтерв'ю телепрограмі "Перша шпальта".

Насалик пояснив, що іноземних інвесторів зацікавлять Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область) теплоелектростанції, при цьому  Вуглегірська ТЕС (Донецька область), що розташована на лінії розмежування,  викличе мало інтересу в іноземних компаній, однак буде цікавою українським інвесторам.

Трипільська ТЕС розташована на березі Дніпра, за 45 км на південь від Києва, біля села Трипілля. Це найбільший енергогенеруючий об'єкт на території Київської області. Основним паливом є донецький антрацит, що надходить залізницею. Резервне паливо - газ, мазут. Трипільська ТЕС є єдиним джерелом забезпечення населення міста Українка тепловою енергією для потреб опалення та гарячого водопостачання.

Придніпровська ТЕС розташована на лівому березі річки Дніпро. Забезпечує електроенергією Дніпропетровську область, а місто Дніпро - ще й тепловою енергією. Основне проектне паливо - вугілля марки "АШ", резервне - мазут і газ.

Зміївська ТЕС розташована біля Харкова і є найбільшим енергогенеруючим об'єктом цього регіону. Її потужність становить 2200 МВт. Основним паливом для ТЕС служать вугілля марок "А" і "П", на якому можуть працювати всі енергоблоки електростанції.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram