ГоловнаЕкономікаДержава

Засідання НКРЕКП щодо введення абонплати за газ зірвали протестувальники

Через крики і шум у залі голова комісії Дмитро Вовк мусив закрити засідання.

Засідання НКРЕКП щодо введення абонплати за газ зірвали протестувальники
Фото: telegraf.com.ua

Засідання Національної комісії, яка регулює сфери енергетики і комунальних послуг, де мали розглядати введення абонплати за газ, зірвали протестувальники.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", НКРЕКП планувала схвалити проект скоригованої постанови про перехід на плату за розподіл газу за принципом замовленої потужності з метою її подальшого оприлюднення на своєму сайті.

Але представники профспілок, які прийшли на засідання, зірвали його. Через крики і шум у залі голова комісії Дмитро Вовк мусив закрити засідання.

Нагадаємо, НКРЕКП 28 березня 2017 року вирішила запровадити абонплату за розподіл газу, проте 10 квітня це рішення скасували для проведення додаткових консультацій.

Ціну на газ для населення мали розділити на дві складові: на ціну газу як товару (4 942 гривень/тис. куб. м, плюс гранична торговельна націнка газопостачальної компанії 3,2%) і абонплату за підключення до мереж.

У запропонований тариф (близько 92 гривень на місяць) були закладені витрати "Укртрансгазу" на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільних систем (близько 23% у структурі тарифу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram