ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП скасувала абонплату за газ

Рішення про введення тарифів на транспортування і розподіл природного газу повинно було застосовуватися з 1 квітня.

НКРЕКП скасувала абонплату за газ
Фото: kp.by

Національна комісія, яка регулює сферу енергетики і комунальних послуг скасувала рішення про введення абонентської плати за газ.

Про це заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк на засіданні комісії, передає "112 Україна".

"Ми наше рішення, яке прийняли і яке повинно застосовуватися з 1 квітня, повністю міняємо, скасовуємо. Це ідентичні речі", - сказав він.

Нагадаємо, НКРЕКП 28 березня ввела в Україні абонплату за газ для населення і промислових користувачів. З 1 квітня ціна на газ для населення мала ділитися на дві складові: на ціну газу як товару (4 942 грн/тис. куб. м плюс гранична торговельна націнка газопостачальної компанії 3,2%) і абонплату за підключення до мереж.

У запропонований тариф (близько 92 гривень на місяць) заклали витрати "Укртрансгазу" на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільних систем (близько 23% у структурі тарифу).

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що введення абонплати не призведе до підвищення ціни на газ, однак прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що подорожчання все-таки буде і воно стане суттєвим.

4 квітня президент Петро Порошенко заявив, що рішення про абонплату мають призупинити. У Нацкомісії пообіцяли знайти компромісне рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram