ГоловнаЕкономікаДержава

Всесвітній банк: не всі проекти в Україні рухаються так швидко, як хотілося б

"Затримки є на всіх рівнях. Навіть якісь причини узагальнити важко".

Всесвітній банк: не всі проекти в Україні рухаються так швидко, як хотілося б
Фото: mediaen.publika.md

Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен поскаржилася, що реалізація проектів в Україні просувається надто повільно через неефективне управління.

"Портфель наших інвестицій в Україні великий, вони фокусуються на таких важливих сферах, як охорона здоров'я, соціальна допомога, житлові субсидії, енергетика, дороги, водовідведення. Це кошти, які повинні допомогти пересічним українцям, поліпшити рівень життя, принести реальну користь. Прикро, але не всі проекти рухаються так швидко, як хотілося б", - заявила вона в інтерв'ю ZN.ua.

"Проблема, як правило, в неефективному управлінні. А причин цієї неефективності може бути дві - або неадекватне виділення коштів (особливо якщо йдеться про проекти співфінансування), або проблеми з організацією та проведенням тендерних процедур. Відповідальні за реалізацію проектів міністерства в Україні, на жаль, працюють дуже повільно і неефективно. Підписання договорів на виконання тих чи інших робіт істотно затягується, а значить, гальмується і реалізація проектів загалом", - додала вона.

"Затримки є на всіх рівнях. Більш того, навіть якісь причини узагальнити дуже важко, вони відрізняються залежно від проекту, кожен раз інші причини затримок", - зазначила Кахконен.

На думку Кахконен, чиновники високого рангу повинні більш пильно стежити за подібними проектами і прискорювати їхнього реалізацію.

Нагадаємо, що Всесвітній банк поряд з Міжнародним валютним фондом і Європейським банком реконструкції і розвитку - ключовий донор України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram