ГоловнаЕкономікаДержава

Тиск на Нацбанк триває і після націоналізації Приватбанку, - заступник голови НБУ

Поліція допитала Катерину Рожкову в січні 2017 року.

Тиск на Нацбанк триває і після націоналізації Приватбанку, - заступник голови НБУ
Фото: Макс Требухов

Незважаючи на передачу акцій найбільшого в Україні Приватбанку у власність держави, тиск на Нацбанк і на заступника голови НБУ Катерину Рожкову триває. Про це вона сказала в інтерв'ю LB.ua.

"Певний тиск продовжується. Не тільки на мене, а на весь Національний банк. Тому що, я не можу сказати, що ми закінчили свою роботу. Наприклад, націоналізація Привату. Відбувся факт передачі акцій, але сама націоналізація - це процес. Ще потрібно вибудувати стратегію, корпоративне управління, реструктуризувати портфель, роботи ще дуже багато", - сказала Рожкова.

Восени 2016 року її будинок вже поліція обшукувала, правоохоронці вилучали її телефон (суд визнав це незаконним), допитували співробітників PR-служби, невідомі опублікували аудіо прослуховування телефону Катерини Рожкової. Водночас про існування таких записів їй сказав "власник одного великого банку".

"Мене нікуди довго не запрошували, тому я пішла сама в прокуратуру і дала свідчення. Після цього ще кілька моїх співробітників дали свідчення. На якому етапі це зараз перебуває, я не готова сказати", - пояснила заступник голови НБУ.

Вона також додала, що в січні 2017 року поліція знову викликала її на допит вже у іншій справі.

"Буквально в січні 2017 року мене викликали на допит. Справу порушили за одним із банків, який був визнаний неплатоспроможним. Запросили мене на допит як свідка. Допит був дуже дивний, практично: в яких стосунках ви з акціонером, наприклад. Я їм кажу: слухайте, а чому такі дивні питання, що ви розслідуєте? Вони кажуть: якийсь епізод з банку. А я кажу: а я при чому? А вони кажуть: ми послухали ваші телефонні розмови, вважаємо, що ви можете знати. Загалом, простір великий. Мені сказали, що є 400 годин записів моїх розмов. Там можна довго "розслідувати" за кожним епізодом", - говорить Катерина Рожкова.

Заступник голови НБУ додала, що їй надходили "якісь дзвінки, якісь смски з поганими словами від анонімних людей" та "інші натяки".

Нагадаємо, Катерина Рожкова назвала дедлайни для докапіталізації банківської системи в 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram