ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд в Одесі заарештував чотири річкові судна, задіяні у "схемі Курченка"

На зазначених плавзасобах проходять обшуки.

Суд в Одесі заарештував чотири річкові судна, задіяні у "схемі Курченка"
Фото: od.gp.gov.ua

Приморський районний суд Одеси заарештував чотири річкові судна, які повинні були використовуватися у злочинній схемі бізнесмена Сергія Курченка для вивезення нафтопродуктів за кордон.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Одеської області.

"За клопотанням прокуратури Приморський районний суд наклав арешт на чотири річкові судна на території Ренійського морського торговельного порту, які за злочинною схемою повинні були використовуватися для вивезення нафтопродуктів за кордон. Фактично зазначені плавзасоби не завантажувалися, а їх заходження на причал здійснювався для конспірації незаконної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Зараз співробітники прокуратури, Служби безпеки вживають заходів щодо передавання арештованого майна на відповідальне зберігання державним органам.

На зазначених плавзасобах проходять обшуки.

Фото: od.gp.gov.ua

Нагадаємо, Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка протягом 2010 - початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі скрапленим газом. Курченко купував державний скраплений газ на загальну суму 2,2 млрд грн на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими від ринкових, нібито для потреб населення. Фактично скраплений газ пізніше реалізовувався за ринковими цінами.

З березня 2014 року Курченко перебуває в міжнародному розшуку. У січні Печерський райсуд Києва заочно заарештував Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram