ГоловнаЕкономікаБізнес

Трипільську ТЕС переведуть на газове вугілля

Реконструкція антрацитових блоків дозволить знизити споживання палива на 400 тис. тонн на рік. 

Трипільську ТЕС переведуть на газове вугілля
Трипольская ТЭС

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручили Міністерству енергетики та вугільної промисловості перевести Трипільську ТЕС з антрацитової на газову марку вугілля.

Про це повідомив на прес-конференції міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає РБК-Україна.

"За дорученням президента і прем'єр-міністра на засіданні, яке пройшло місяць тому, було дано завдання Міністерству енергетики повністю переобладнати Трипільську ТЕС з антрацитової на газову групу вугілля", - сказав він.

При цьому він повідомив, що реконструкція антрацитових блоків ТЕС дозволить знизити споживання цього виду палива на 400 тис. тонн на рік.

Нагадаємо, 13 січня 2016 року Міненерго повідомило про плани переведення ТЕС на газове вугілля. Аналогічні заяви про плани переведення ТЕС на газове вугілля  робилися ще два роки тому, але тоді ці плани так і не були реалізовані. У травні 2015 року заступник міністра енергетики Олександр Светелік пояснював, що в Україні більше немає профіциту вугілля "Г", і до того ж сам процес реконструкції затягнеться на кілька років.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють усі 14 теплових електростанцій. Із них сім - на вугіллі антрацитової групи "А" і "Т", які стали дефіцитними після появи терористів на Донбасі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram