ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін знизив соціальні нормативи, на основі яких розраховується субсидія

На розмір нинішніх субсидій це рішення не впливає, тому що набуде чинності з 1 травня.

Кабмін знизив соціальні нормативи, на основі яких розраховується субсидія
Фото: depositphotos/LCalek

Кабінет Міністрів вирішив з 1 травня 2017 року зменшити соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, на основі яких розраховується субсидія.

Як сказано в постанові №51 від 6 лютого 2017 року, для централізованого опалення соціальний норматив зменшується з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв. м. опалювальної площі на місяць в опалювальний період; для індивідуального опалення на електроенергії - з 65 кВт-год до 51 кВт-год на 1 кв. м; для індивідуального опалення на газі - з 5,5 куб. м до 5,0 куб. м на 1 кв. м.

Також переглянуто коригувальні коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу й інших видів палива на потреби опалення в багатоповерхових будинках.

Кабінет Міністрів стверджує, що перегляд зроблено для наближення нормативу до фактичного споживання енергоресурсів. Докладно про це можна прочитати в статті "9 фактів про систему субсидій в Україні та «справжню» ціну газу для населення".

На розмір нинішніх субсидій це рішення Кабміну не впливає.

Нагадаємо, що в Україні майже половина домогосподарств отримують субсидію. Середній розмір житлової субсидії в Україні в опалювальному сезоні 2016/2017 становить 2 тис. грн. У минулому опалювальному сезоні середній розмір субсидії становив 1,2-1,4 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram