ГоловнаКультура

Пісня Христини Соловій стала саундтреком до фільму "Крути 1918 року"

На композицію "Стежечка" зняли кліп.

Пісня Христини Соловій стала саундтреком до фільму "Крути 1918 року"
Христина Соловий
Фото: MusicInUA

Популярна українська виконавиця Христина Соловій представила кліп на пісню "Стежечка" з альбому "Любий друг".

Про це повідомляють дистриб'ютори фільму "Крути 1918 року", в якій пролунає пісня.

Лірична композиція стала саундтреком до фільму "Крути 1918 року", який вийде в прокат 7 лютого 2019 року. У кліпі використано сцени зі самого фільму.

Пісня написана на слова Івана Франка з авторською адаптацією Соловій.

"Коли ми думали про музичну концепцію стрічки, зрозуміли, що в чоловічій історії нам дуже необхідний жіночий голос, який посилив би драматургію. І перша, хто прийшов у голову, - це Христина Соловій. Ми, творці фільму, раді, що у нас вийшла така плідна співпраця", - коментує продюсер фільму Андрій Корнієнко.

Сама Христина відзначила символізм того, що прем'єра кліпу відбулася в День 100-річчя соборності України: "Пісню "Стежечка" я написала на текст улюбленого Івана Франка - відомого борця за українську соборність. Пісня написана понад п'ять років тому, а текст - у минулому столітті".

"Крути 1918 року" - український історичний екшн режисера Олексія Шапарева. Прем'єра відбудеться 7 лютого 2019 року. Планують, що в річницю бою під Крутами (29 січня) відбудеться допрем'єрний показ фільму в столичному кінотеатрі "Київ".

Сюжет ґрунтується на реальному історичному факті - бій студентів і більшовиків біля залізничної станції Крути взимку 1918 року. У фільмі двоє братів - Андрій і Олекса - закохуються в дівчину Софію. Але незабаром вони потрапляють у гурт власне тих молодих людей, які вирушають на війну.

Загальний бюджет фільму - 52 млн гривень. З них половина - від Держкіно України, оскільки стрічка стала одним із переможців Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно України серед ігрових і тематичних фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram