ГоловнаКультура

Другий кінофестиваль "Київський тиждень критики" оголосив програму

Цього року на фестивалі покажуть 19 фільмів.

Кінофестиваль "Київський тиждень критики", який цього року пройде вдруге, оголосив свою програму.

Як повідомляють організатори, цього року програма розширилася порівняно з минулим роком: в її рамках покажуть 19 фільмів у трьох різних секціях.

Основна повнометражна програма складається із семи картин, відібраних з різних кінофестивалів світу. Відкриє кінофестиваль фільм Аліче Рорвахер "Щасливий Лазар", який отримав приз за сценарій на кінофестивалі в Каннах.

У програмі також покажуть:

Також на "Тижні критики" буде українська програма: покажуть фільм-переможця в головній номінації премії критиків "Кіноколо" і 5 ретроспективних картин: Олександра Довженка ("Арсенал"), Кіри Муратової ("Астенічний синдром"), Леоніда Осики («Камінний хрест»), Володимира Денисенка ("Совість") і В'ячеслава Криштофовича ("Приятель небіжчика").

Ще одна ретроспективна програма - "Бергман: 100", присвячена сторіччю з дня народження Інгмара Бергмана. У програмі: "Сьома печатка", "Персона", "Фанні і Олександр", "Шепіт і крики", "Час вовка" і "Літо з Монікою".

Усі покази - мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Фото: Артхаус Трафік

Доступ на фестивальні покази можливий за абонементами (глядачам пропонують повний і денний абонементи - останній передбачає доступ до показів і дискусійних зустрічей до 17:00 включно) і квитками, які можна придбати в касах і на сайті кінотеатру «Жовтень». Докладна інформація - на сайті фестивалю.

Кураторами виступили кінокритики Дарія Бадьор, Станіслав Битюцький, Надія Заварова, Олександр Гусєв, Ярослав Підгора-Гвяздовський, Сергій Ксаверов і Наталія Серебрякова. Після кожного показу глядачів очікує обговорення фільму з кінокритиком. У рамках фестивалю також запланована програма дискусійних зустрічей.

Другий "Київський тиждень критики" пройде в кінотеатрі "Жовтень" з 26 жовтня по 1 листопада. На відкритті фестивалю відбудеться церемонія нагородження Національної премії критиків "Кіноколо".

Організатор фестивалю - компанія "Артхаус Трафік" за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram