ГоловнаКультура

Телеканал HBO замовив пілотну серію приквелу "Гри престолів"

Дія відбуватиметься "за тисячі років" до подій серіалу.

Телеканал HBO замовив пілотну серію приквелу "Гри престолів"
Фото: comicbookmovie.com

Американський телеканал HBO замовив пілотну серію приквелу серіалу "Гра престолів", повідомляє Reuters.

"Якщо пілотна серія виявиться успішною, телеканал замовить новий серіал повністю", - пояснили в компанії.

Над сюжетом приквелу працюють Джордж Мартін, автор книги "Пісня льоду і полум'я", за якою зняли "Гру престолів", і сценарист Джейн Голдман. Вона, як очікується, напише сценарій шоу, дія в якому відбуватиметься "за тисячі років" до подій "Гри престолів". У ньому розкажуть "про занурення світу із золотого століття героїв у найтемніші часи", а також розкриють історії ворожих кланів у Вестеросі.

Коли вийде приквел, телеканал не повідомив, проте представники HBO заявили, що це відбудеться не раніше ніж через рік після показу фінального сезону "Гри престолів" у 2019 році.

Серіал б'є на HBO рекорд популярності - його аудиторію оцінюють у 30 мільйонів осіб у США і за кордоном. Мартін рік тому заявляв, що працює спільно з кількома сценаристами над іншими можливими спін-оф "Гри престолів", проте подробиці повідомити відмовився.

Але і HBO, і Мартін раніше говорили, що події цих серіалів, можливо, навіть не розгортатимуться у Вестеросі і що фанатам не варто очікувати там старих героїв.

"Ця історія, "Пісня льоду і полум'я", завершена", - говорив директор програм HBO Кейсі Блойс в інтерв'ю виданню Hollywood Reporter.

Нагадаємо, раніше Джордж Мартін оголосив про вихід нової книги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram