ГоловнаКультура

У Росії заборонили кінопрокат політичної сатири "Смерть Сталіна"

У фільмі побачили ознаки екстремізму.

У Росії заборонили кінопрокат політичної сатири "Смерть Сталіна"
Джейсон Айзекс в роли Жукова

Міністерство культури РФ відкликало прокатне посвідчення для фільму "Смерть Сталіна" британського режисера Армандо Іаннуччі.

Про це повідомляє Телекритика.

При цьому фільму вже було видано прокатне посвідчення і його мала намір випустити в російський прокат компанія "Вольга". При повторному показі картини в міністерстві культури РФ прийняли рішення відкликати прокатне посвідчення.

Раніше юристи міністерства культури направили Володимиру Мединському лист з проханням відкликати прокатне посвідчення картини. "Фільм "Смерть Сталіна" спрямованj на збудження ненависті і ворожнечі, приниження гідності російської (hадянської) людини, пропаганду неповноцінності людини за ознакою її соціальної і національної приналежності, а це ознаки екстремізму", - цитувало текст листа агентство ТАРС.

Автори звернення вважають, що маршала Георгія Жукова представлено у фільмі "просто войовничим клоуном", хоча насправді він був "видатним полководцем" і "талановитим стратегом".

Зазначалося, що вихід фільму на широких екранах в Росії відкладуть, щоб він не збігався з річницею Сталінградської битви.

"Смерть Сталіна" - екранізація однойменного французького коміксу Фаб'єна Нурі і Т'єррі Робіна, який вийшов у видавництві Dargaud в 2011 році. 120-сторінковий чорно-білий комікс з рейтингом 16+ присвячено подіям 2 березня 1953 року і тому, що нібито відбувалося в Кремлі протягом наступних двох днів після смерті Йосипа Сталіна. Головні ролі в картині зіграли Стів Бушемі, Джеймс Айзекс, Джеффрі Тембор та інші. Фільм частково знімався в Києві. В український прокат він повинен вийти 25 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram