ГоловнаКультура

Харві Вайнштейна виключили з Американської кіноакадемії

Скандал навколо сексуальних домагань з боку продюсера триває.

Харві Вайнштейна виключили з Американської кіноакадемії
Фото: EPA/UPG

Американська кіноакадемія прийняла рішення виключити продюсера Харві Вайнштейна зі своїх лав.

Про це повідомляє Variety.

Рішення було прийнято після виходу статей в New York Times і New Yorker, в яких наводилися свідчення жінок про сексуальні домагання з боку Вайнштейна, що мали місце протягом тридцяти років. У статті New Yorker є звинувачення продюсера в зґвалтуваннях.

Статті, що вийшли, спровокували великий скандал в Голлівуді: актриси Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Меріл Стріп, Емма Томпсон та інші підтримали жінок, які розповіли про домагання з боку продюсера. Деякі актриси підкріпили їх свідчення своїми історіями.

Харві Вайнштена звільнено з компанії, яку він заснував з братом Бобом, його ім'я прибирають з титрів проектів, що ще знімаються, його виключено з Британської кіноакадемії, а компанія Amazon закрила його серіал, який повинен був знімати Девід О. Расселл.

У своїй заяві Американська кіноакадемія зазначає, що рішення виключити Вайнштейна пов'язано не тільки зі звинуваченнями на його адресу, а з ситуацією в кіноіндустрії загалом. "Ми проголосували за це не для того, щоб відгородитися від людини, що не поважає своїх колег, але щоб повідомити, що ера сексуального харассмента в нашій індустрії закінчилася".

Самого Вайнштейна двічі номіновано на "Оскар" як продюсера "Закоханого Шекспіра" Джона Меддена і "Банд Нью-Йорка" Мартіна Скорсезе. За перший фільм він отримав нагороду разом з колегами, що продюсували картину.

Нагадаємо, продюсер погрожував судитися з газетою New York Times ще до того, як перший матеріал вийшов друком, але після публікації статті в цьому виданні, а також в New Yorker, питання про судову тяганину не піднімається. Відзначається, що Вайнштейн збирається відправитися в Європу для лікування сексуальної залежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram