ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Щоб змінити каїну, треба брати на себе відповідальність!

Брати на себе відповідальність - найважче. Але це треба робити, якщо хочеш змінити свою країну. Особисто для мене - а я парламенті вже вчетверте - це найскладніше голосування за весь час. Надто багато ваги на кожній шальці терезів "за" і "проти". Фракція Радикальної партії проголосувала за бюджет. З кількох причин.

1. Найголовніше. Ми перебуваємо у стані війни. Кремлівський виродок може розпочати наступ в будь-який момент. Тому відсутність фінансування армії становить як ніколи серйозну загрозу для національної безпеки. Тим більше, і завдяки нашій команді в бюджеті передбачено найбільше за 24 роки грошей на армію - 85 мільярдів гривень.

Але це не значить, що волонтерам можна розслаблятися. Підтримувати передову - обов'язок кожного патріота. І я теж, коли закінчиться цей дурдом у Верховній Раді - поїду везти допомогу бійцям на фронт.

2. Будьмо чесними. Країна в напівзруйнованому стані. Бюджет - головний фінансовий законопроект. Це один із стержнів, на яких тримається держава. Той бюджет, який пропонує Кабмін - стержень, кажучи відверто, хиткий і ржавий, навіть зважаючи на наші правки, які його хоч трохи змінили. Разом з тим, і таким паршивеньким стержнем у держави є шанс на виживання, без нього - немає. Так, я на відміну від інших кажу чесно: саме на виживання. А заради гідного життя українців наша радикальна фракція мусить докласти ще дуже багато зусиль.

3. Найлегше плюватися на поганий бюджет, найлегше говорити, що все погано і нічого не робити. А насправді все настільки погано, що нічого не робити патріот і державний будівничий не має права. Надто важка ситуація. Тож замість того, щоб зайняти зручну в інформпросторі позицію: "а баба Яга проти" ми беремо на себе відповідальність і як суб'єкт коаліції непростою кропіткою працею добиваємось того, що прагнуть люди. За місяць роботи вже є чим звітувати: введення мораторію на стягнення майна з позичальників валютних кредитів, виплата фінансових компенсацій постраждалим під час Революції гідності та їх родинам, суттєве скорочення кількості співробітників МВС і прокуратури - це зменшить витрати на ці відомства більше, ніж на мільярд - і заощаджені таким чином кошти підуть на соціальні видатки, мораторій на виселення людей з гуртожитків, виділення коштів на добудову сучасної дитячої лікарні "Охматдит", зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) і т.д.

P.S. Менше з тим, бюджет, попри необхідність його прийняття хоча б у такому вигляді, мені дуже, м'яко кажучи, не подобається. Впродовж року, починаючи з перших днів, заради інтересів людей надто багато моментів буде виправляти в процесі. Знаю, це буде непросто. Згадую Джона Фіцджеральда Кеннеді: "Ми робимо це не тому, що легко, а тому, що складно". Вже з сьогоднішнього дня наша команда готує зміни до проголосованих сьогодні законопроектів, щоб зробити бюджет більш спрямованим на соціальний захист людей. Все буде добре.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram