ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Б'ю в дзвони – Христос Воскрес! (ФОТО, ВІДЕО)

Згідно української православної традиції, у тиждень після Великодня, бити у дзвони на честь Світлого Христового Воскресіння можуть миряни, що я і вирішив зробити.

Великдень – найбільше і найважливіше свято в житті кожного християнина.

Фото: Предоставлено Олегом Ляшко

Це моє улюблене свято, тому весь світлий тиждень я знаходжусь у неймовірному душевному піднесенні. Саме у цей тиждень, згідно православним традиціям, кожен бажаючий може причаститися святих таїн, не сповідуючись; читати акафісти у церкві, разом із священиком; А також бити в дзвони на честь світлого Христового Воскресіння, у цей тиждень, може кожен мирянин, а не тільки священик чи дзвонар.

Я вирішив зіграти на дзвонах у Видубицькому монастирі. Коли стоїш на дзвіниці, і б'єш у дзвони, шануючи Господа, душа – розквітає...

Безмежно дякую за таку можливість ігумену Митрофану, настоятелю монастиря - людині, якою я щиро захоплююсь. Тому, що він не тільки сам поставив Бога на перше місце у своєму житті, а і вчить цьому інших.

Раджу всім, хто щиро вірує у Господа всім серцем, наступного Великодня також бити у дзвони, прославляючи нашого Спасителя Ісуса Христа. Ця велична традиція насичує душу неймовірною чистою і світлою енергією, змушуючи забути про всі проблеми і негаразди…

Христос Воскрес!

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram