ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Маючи Турчинова, Тимошенко не треба ворогів

«Цезарів зазвичай вбивають друзі. Тому що вони вороги», - писав Станіслав Єжи Лєц. За подібним спостерігаємо зараз в українській політиці. Маю на увазі ситуацію з Юлею Тимошенко та її «вірним соратником» Олександром Турчиновим.

Поки Тимошенко катують у тюрмі, Турчинов почувається «хазяїном» у БЮТі. Він ігнорує розпорядження Юлії Володимирівни, не радиться з нею щодо дій фракції. Так з вказівки Турчинова з посади голови фракції знято давнього друга Тимошенко Кириленка. Так всупереч позиції Тимошенко, БЮТ разом з владою проголосував за антинародний недемократичний закон про вибори. Днями Турчинов в інтерв’ю LB.ua сказав, що свого часу Ляшка виключили з фракції за те, що голосував, як вирішила Партія регіонів. Це відверта брехня. Зате сьогодні фракція БЮТ хором голосує так, як це потрібно Партії регіонів!

З БЮТу виживають з інших причин – якщо ти маєш власну позицію, не вигідну Турчинову, якщо маєш ближчий доступ до Юлії Володимирівни, користуєшся Її довірою і можеш відкрити очі на багато речей. Це небезпечно для Турчинова і він робить все, щоб усунути незручних бютівців.

Фото: Макс Левин

При цьому він переконує Тимошенко, що ці люди – вороги. Не знаю, чому Вона беззастережно вірить. Вочевидь, має місце якесь сектантське промивання мізків, зомбування. Примарні образи ворогів Турчинов малює для Тимошенко і нині. А між тим головний ворог у неї за спиною.

Турчинов також називав мене «проектом Банкової». Ще недавно такі самі звинувачення він сипав на адресу Яценюка та Тягнибока. А вчора несподівано ці палкі «опозиціонери» раптом порозумілися та скріпили дружбу угодою про об’єднання. Це свідчить про те, що вони усі є «проектами Банкової» і Банкова дала їм добро на створення бутафорного опозиційного об’єднання для участі у виборах. За ширмою опозиційності в парламент намагаються пролізти ті ж персони, які нині тісно співпрацюють з владою.

Мені прикро бачити, як сьогодні страждає Юлія Володимирівна. Щиро співчуваю Їй і підтримую. Готовий допомагати, як робив це колись. Якби у мене була в парламенті фракція з сотні чоловік, я б ніколи не дозволив, щоб мого лідера посадили до в’язниці. Але Турчинову і його прихлєбатєлям у БЮТі це вигідно. Я вже згадував, як у 2000 році, коли Тимошенко посадили вперше, я прийшов до Турчинова з вимогою «давай щось робити». На що він мені відповів: «нехай ще посидить, рейтинг у нас буде вищий».

Я хочу спитати в Турчинова, чого ти не сядеш задля високого рейтингу? Чому коли проти Тимошенко завели десятки справ і катують в колонії, тобі спокійно і комфортно на волі, хоч саме ти керував засіданням уряду, коли готувались газові угоди? Чи не тому, що продався владі? Чи не тому, що БЮТ «забув» про Тимошенко та голосує під указку Партії Регіонів?

Раджу Юлії Володимирівні уважно проаналізувати все, що відбувається. Іноді ворог ближче, ніж ми собі думаємо.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram