ГоловнаБлогиБлог Дмитра Булатова

Е-декларації для громадських антикорупціонерів

Чому е-декларації мають заповнювати тільки депутати та держслужбовці? Чому громадські антикорупціонери не мають заповнювати? Де тоді справедливість та рівні права щодо обох полюсів? Якщо ти насправді борешся з корупцією та тиснеш на владу, то логічно припустити, що тобі немає чого приховувати і е-декларація є гарним способом довести щирість та справжність своїх намірів.

Фото: Укринформ

Серед депутатів, держслужбовців та громадських антикоррупціонерів єлюди з різними намірами, мотивами та забарвленням (білі, чорні, сірі, різнокольорові). Питання лише у відсотку чесних людей в кожній з вищезазначених груп. Е-декларація добре показує, хто є хто.

Якщо ти вимагаєшь заповнити е-декларацію іншого, то маєш зробити це сам. Власним прикладом. Бажано добровільно та на випередження, щоб уникнути зайвих спекуляцій.

Депутати та держслужбовці, на жаль, дуже опиралися заповненню е-декларації. Але, на щастя, не всі. Громадські антикоррупціонери мають надати приклад та сформувати в українському суспільстві стандарти доброчесності. Прості, прозорі та зрозумілі кожному. Це додасть їм поваги та довіри в середині та поза межами України.

Починати зміни слід із себе! І ми з Дмитром Остапчуком до цього готові. Чому це стосується нас? Тому що ми розробили та запустили автоматизований антикорупційний моніторинг результатів державних тендерів acm-ua.org та зареєстрували громадську організацію «Антикорупційний монітор України». На результати нашого моніторингу не може вплинути ані влада зі спецслужбами, ані громадські антикоррупціонери та журналісти-розслідувачі. Ніхто! Користуватися - на здоров’я, вплинути - impossible! Ми є автономною цифровою фортецею, зброєю та боєприпасами, де є виключно актуалізовані цифри! Свою незалежність, щирість та справжність намірів ми готові доповнити цифрами в особистих е-деклараціях.

Розумію та бачу, що є різні думки та сперечання щодо е-декларацій для громадських антикорупціонерів. Як би там воно не було, та прозорість у боротьбі з корупцією має бути базовою умовою для кожного.

Дмитро Булатов Дмитро Булатов , Екс-міністр спорту
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram