ГоловнаБлогиБлог Ірени Скуратовської

Scorpions з оркестром: симфонічний хард-рок в дії

Хіба можна прощатись, коли кожен твій концерт збирає щонайменше 10 тисяч людей? Scorpions вже дали собі відповідь на це питання. Вони порадували українських шанувальників черговим неймовірним концертом.

Столичний Палац спорту заповнений вщент так само, як і рік тому, коли «Скорпи» востаннє тут грали. Зараз сцена виглядає зовсім просто: замість усілякого реквізиту для шоу (як от підвісної барабанної установки) більшу частину простору займають рівні ряди стільців, поряд з якими стоять пюпітри з нотами й кілька габаритних музичних інструментів: арфа, віолончелі та контрабаси.

Один різкий рух диригента паличкою – і концерт розпочинається із енергійної «Sting in the Tail». До оркестру раптово приєднуються гітарні рифи Рудольфа Шенкера і публіка вибухає. Недарма кажуть, що виступ треба завжди починати з драйвових пісень, щоб розкачати натовп.

Власне Scorpions не лише почали з бойовика: шаленство фанів триває під такі «важкі» хіти, як «New Generation» та «The Zoo». Пісні під акомпанемент оркестру звучать інакше, якось особливо яскраво і смачно. Симфонічний оркестр додає запальній енергетиці хард-року витонченості та епічності, що викликає у публіки вибухову хвилю віддачі.

Навіть хлопці, що стоять поряд, зриваються на фальцет від захвату. Шанувальники перед сценою розмахують плакатами, а Майне дістає з натовпу український прапор, загортається в нього і майже до кінця виступу бігає з ним по сцені, час від часу нагороджуючи найспритніших та найвідданіших фанів з перших рядів барабанними паличками.

Загальний екстаз натовпу не припиняється ні на хвилину. Разом з Клаусом Майне народ співає і «Send Me an Angel», і «Still Loving You», і, звісно, неперевершену «Wind of Change» з її знаменитим ностальгійним свистом. Сотні рук піднімають вгору ліхтарики, запальнички і мобільні телефони, від чого ще більше відчувається атмосферна романтичність рок-балад «Скорпів».

Головна несподіванка вечора – виконання оркестром разом зі Scorpions інструментальної версії пісні «Подмосковные вечера», яка плавно перетікає у «Crossfire», «He’s a Woman She’s a Man» та «Dynamite», що складаютьcя у єдину класично-рокову сюїту.

На завершення Scorpions грають ураганну «Rock You Like a Hurricane». Стіни залу вібрують від гітарних соло і здригаються під ритм барабанів. Концерт закінчується так само раптово, як і почався. Трохи сумно, що вечір добіг кінця, але ж ми знаємо, що «Скорпи» ще обов’язково повернуться, щоб знову зібрати аншлаг.

Ірена Скуратовська Ірена Скуратовська , Фотокореспондент
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram