ГоловнаКиїв

Отримав підозру субпідрядник за привласнення коштів при будівництві Подільського мосту у Києві

Йдеться про шість мільйонів гривень за роботи, які субпідрядне підприємство не проводило.

Отримав підозру субпідрядник за привласнення коштів при будівництві Подільського мосту у Києві
Подільський міст

Керівник субпідрядної організації отримав підозру за привласнення коштів при будівництві Подільського мосту у Києві.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що спершу генпідрядник у 2020 році вніс неправдиві дані про обсяги та вартість підводних робіт, які виконувало субпідрядне підприємство. Мова йде про очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції. За ці роботи субпідрядникові перерахували понад шість мільйонів гривень.

Відповідно до висновків судової будівельно-технічної та економічної експертизи, вказані роботи фактично не проводили.

У результаті субпідрядник отримав підозру, а генпідрядник постане перед судом.

  • У листопаді 2021 Віталій Кличко звільнив свого заступника Олександра Густєлєва за зрив термінів будівництва Подільсько-Воскресеньского мосту.
  • Тоді ж Служба безпеки України повідомила про припинення незаконної діяльності групи осіб, які привласнювали виділені на будівництво мосту кошти. За попередніми даними, зловмисники збиралися вкрасти з бюджету 3 млрд гривень
  • У червні 2023 у межах провадження щодо заволодіння бюджетними коштами у сумі 104 млн грн, виділеними на будівництво Подільського мосту, отримали підозри троє посадових осіб - директор та голова наглядової ради генпідрядної організації, а також директор субпідрядної організації
  • У грудні того ж року правоохоронці викрили ще одну схему привласнення коштів. Тоді підозру у службовій недбалості отримав заступник директора комунального підприємства.
  • Він підписав акти прийому виконаних робіт зі значно завищеними даними про вартість експлуатації деякої будівельної техніки. Попередня експертиза показала, що сума збитків бюджету Києва склала 24 млн гривень.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram