ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Панегірик Азарову затягнули “свої” підприємці

Читати слова вдячності на адресу уряду та самого Президента Віктора Януковича від споживачів послуг влади, завжди трепетно. А коли ці слова пишуть ті, хто, за законами джунглів, співіснують з фіскальними органами, вдвічі приємно” чути.

Сьогодні департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України продекламував листа громадської організації “Асоціація хмельницьких ринків”, який надійшов на адресу Прем’єра Миколі Азарову. Виявляється, що в країні, яка другий рік живе на межі дефолту і ходить по лезу соціального вибуху, знайшлися сміливці, котрі в унісон затягнули панегірик владі. Та ще й якої якості! “Ми переконані, що наша співпраця у питанні захисту та розвитку підприємництва з Вами на чолі Уряду України набуде нових рис, нової якості та глибини”, — йдеться в листі, в якому 30-тисячний колектив підприємців засвідчує свою готовність до активної співпраці з Прем’єр-міністром у питаннях захисту малого та середнього бізнесу”, — цитує департамент інформації КМУ. http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=245897271

Імена авторів медового листа не озвучуються. Однак, дякуючи могутності Інтернету, підприємців-інкогніто вдалося розшифрувати. Не дивуйтеся, але ці особи замикаються на… Хмельницькій облдержадміністрації, яка в недалекому минулому “відзначилася” найбільшими в державі податковими майданами підприємців.

28 липня 2011 року розпорядженням хмельницького губернатора Василя Ядухи створюється регіональна рада підприємців Хмельницької області як консультативно-дорадчий орган при обласній державній адміністрації. Її склад “нафарширували” з кількох десятків підприємців. Серед них можна простежити прізвища бізнесменів, котрі причетні до “Асоціації хмельницьких ринків”. Це голова громадської організації “Асоціація Хмельницьких ринків” і директор ринку ТОВ “ВВК Поділля-2” Валерій Таратасюк і виконавчий директор цієї ГО Олександр Сніховський. Останній, до речі, очолив регіональну раду. 

Поява цього листа наштовхує на деякі версії.

По-перше, ручна рада підприємців чудовий засіб для очільника ОДА зайвий раз довести “вертикалі”, як треба працювати з бізнесом і зняти з цього “вершки”. По-друге, “Асоціація хмельницьких ринків” — це фактично адміністрація/директори місцевих ринків, які менше за все живуть проблемами малого і середнього бізнесу. І, нарешті, терміни “лакейство” і “підлабузництво” ніхто не скасовував.

Висновки за вами, шановні читачі.

На фото автора: фрагмент з протестів підприємців біля Хмельницької облдержадміністрації

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram