ГоловнаСвіт

The Telegraph: РФ, Китай і Іран поширюють дезінформацію про принцесу Уельську для дестабілізації Британії

Інтернет-тролі накинулися на Кейт Міддлтон у соцмережах. 

The Telegraph: РФ, Китай і Іран поширюють дезінформацію про принцесу Уельську для дестабілізації Британії
Принцеса Уельська Кейт Міддлтон хвора на рак
Фото: Скріншот з відео

Росія, Китай та Іран поширюють дезінформацію про принцесу Уельську, в якої нещодавно виявили онкологічне захворювання, щоб дестабілізувати британську націю. Про це з посиланням на джерела в уряді Великої Британії пише The Telegraph.

Високопоставлені урядовці на умовах анонімності розповіли журналістам побоювання, що за поширенням диких теорій змови та онлайн-чуток про стан здоров’я принцеси стоять ворожі держави. Зокрема, інтернет-тролі "накинулися" на принцесу за те, що вона раніше не оприлюднила діагноз.

"Частиною способу дії ворожих держав є дестабілізація ситуації – незалежно від того, підриває це легітимність наших виборів чи інших інституцій", – розповіло джерело в уряді.

Китаю закидають причетність і до інших атак проти британців. МЗС готується оголосили нові санкції проти КНР за керовані урядом кібератаки проти групи членів парламенту й перів.

Також очікується виступ віцепрем'єра Олівера Доудена, який має повідомити про загрозу втручання Китаю в британську демократію. За даними журналістів, він скаже про те, що Китай стоїть за минулорічним зломом виборчої комісії, під час якого хакери отримали дані 40 млн виборців. 

  • 22 березня Кейт Міддлтон повідомила, що в неї виявили онкологію. Принцеса проходить хіміотерапію.
  • 18 березня російські телеграм-канали поширили фейк про смерть короля Чарльза III. Як з'ясував The Guardian, саме новинні ресурси з РФ, включно з деякими прокремлівськими "мільйонниками", першими розмістили у себе відповідну інформацію – без будь-якого посилання на джерело. Ані на сайті королівської родини, ні у державного мовника BBC жодних повідомлень про смерть монарха не з'являлося. Пізніше канали намагалися підкрипити фейк нібито фотографією офіційного оголошення від Букінгемського палацу, проте це виявилося звичайною підробкою. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram