ГоловнаСвіт

Франція передала прокурорам України обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів росіян

Раніше країна надіслала дві мобільні ДНК-лабораторії.

Франція передала прокурорам України обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів росіян
Фото: Офіс Генпркурора

Франція передала прокурорам України обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів росіян.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За словами генпрокурора Андрія Костіна, техніка дуже допоможе прокурорам та експертам у документуванні наслідків атак на цивільну інфраструктуру України. Він додав, що окупаційні війська вже зруйнували або пошкодили понад 110000 таких об'єктів.

Обладнання передали під час зустічі генпрокурора з тимчасово повіреним у справах Французької Республіки в Україні Бенджаменом Рорігом та членами французької експертної місії.

Раніше Франція вже передала Україні дві мобільні ДНК-лабораторії та продовжує надавати підтримку українським фахівцям. Так, три команди французьких слідчих й експертів працювали над розслідуванням російських злочинів, скоєних у Бучі, Ірпені та Ізюмі. Нещодавно спеціалісти з Франції відвідали Дніпро та Кривий Ріг, де допомагали у проведенні експертиз, а також організували тренінги для українських колег.

Нагадаємо, Франція продовжить проєкт із постачання Міністерству внутрішніх справ України пожежних машин висотою понад 45 метрів, а також передасть Нацполіції мобільну ДНК-лабораторію.

Нещодавно команда Міжнародного кримінального суду оглянула місця воєнних злочинів росіян на Сумщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram