ГоловнаСвіт

МЗС пропрацьовує сценарії евакуації українських туристів у разі небезпеки від пожеж у Туреччині

Україна відправляє свій літак на допомогу в боротьбі з вогнем. 

МЗС пропрацьовує сценарії евакуації українських туристів у разі небезпеки від пожеж у Туреччині
Фото: hurriyetdailynews.com

МЗС України пропрацьовує сценарії евакуації туристів у разі погіршення ситуації з пожежами в Туреччині. Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Як тільки почалися пожежі у Туреччині, доручив дипломатам 24/7 моніторити потреби громадян і загрози безпеці. Нині даних про постраждалих українців немає", – зазначив він.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття турецькому колезі Реджепу Ердогану у зв'язку з масштабними пожежами та пообіцяв, що Україна надасть усю необхідну допомогу.

"Наш пожежний літак відлетить до Туреччини. Український народ буде разом з дружнім турецьким народом у цей важкий час", – зазначив він. 

Нагадаємо, що пожежі в Туреччині вирують уже кілька днів. Вони почалися в регіоні Анталія, однак спочатку були далеко від туристичних місць. Нині вогонь підбирається все ближче, а туристи говорять, що бачать його просто з вікон готелю. 

Жертвами лісових пожеж на півдні Туреччини стали вже щонайменше три людини. Ще 58 осіб були госпіталізовані, близько 112 отримали поранення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram