ГоловнаСвіт

Далай-лама зробив щеплення від ковіду

Тибетський духовний лідер порекомендував вакцинуватися усім людям.

Далай-лама зробив щеплення від ковіду
Фото: Скріншот відео

Тибетський духовний лідер Далай-лама XIV зробив щеплення від коронавирусу в індійському місті Дхарамсала.

Про це він повідомив у відеозверненні, опублікованому на його сайті.

Далай-лама розповів, що вирішив зробити щеплення за порадою друзів, в тому числі і лікарів. Він також порекомендував вакцинуватися усім людям.

Як пише Assotiated Press, медпрацівник лікарні, де зробили щеплення Далай-ламі, розповів, що після ін'єкції медики спостерігали за ним півгодини. Також наголошується, що духовний лідер наполіг, щоб він прийшов до лікарні "як звичайна людина".

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов відреагував на вакцінацію Далай-лами і закликав українців слідувати його прикладу. Він також зазначив, що Далай-лама вакцінувався препаратом Covishield, який він привіз з Індії.

"Колаборантам COVID-19 присвячується: Далай-лама вакцинувався Covishield. Не слухайте дурниць, робіть мудрий вибір. Будьте як Далай-лама)", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого, вже вакциновано 15 758 осіб.  1 березня першим з українських чиновників вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 2 березня щеплення від ковіду отримав президент України Володимир Зеленський.

Також серед вакцинованих – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків і начальник Прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Раніше голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас назвав правильним рішенням залучати відомих людей до вакцинації від COVID-19, щоб підвищити рівень довіри населення до щеплень.

"У 1950-х, коли почалася вакцинація від поліомієліту... король рок-н-ролу вакцинувався у прямому ефірі, і популярність вакцини зросла", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram