ГоловнаСвіт

У Білорусі на чоловіка склали протокол через "вусатого" сніговика з написом "Живе Білорусь"

Снігову скульптуру визнали "несанкціонованим пікетом", суд має відбутися найближчим часом.

У Білорусі силовики склали протокол на жителя одного з сіл Гомельського району, який зліпив сніговика і написав на ньому "Живе Білорусь".

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на правозахисника Леоніда Судаленка, який розповів про інцидент.

24 грудня у Гомельському районі випав сніг, і житель села прибираючи подвір'я, зліпив "вусатого" сніговика. На ньому він написав "Живе Білорусь!".

Сніговик уже розтанув, однак, ймовірно, хтось із сусідів зробив його фото і передав силовикам. Після цього до чоловіка зателефонував дільничний та повідомив, що склав протокол за статтею 23.34 КоАП, визнавши снігову скульптуру несанкціонованим пікетом. Суд має відбутися найближчим часом.

"Сільський житель порадив дільничному скласти протокол і на сніговика, бо він пікетував", - додав правозахисник. 

Нагадаємо, 9 серпня 2020 року в Білорусі спалахнули масштабні акції протесту проти Олександра Лукашенка, який, за офіційними повідомленнями, переміг на президентських виборах. Опозиція заявила про масштабні фальсифікації. Результати білоруських виборів не були визнані міжнародною спільнотою, у тому числі Україною. Лукашенко ж відмовляється передавати владу та провів таємну інавгурацію.

Протести в Білорусі супроводжуються жорстким насильством силовиків. Кілька мітингувальників загинули. Тисячі учасників протестів затримали, частину з них - арештували. Акції та марши тривають досі.

Більше 100 протестувальників зустріли Новий рік за ґратами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram